Zo slaag je voor het Lean Green Belt examen!

Leg jij binnenkort het Lean Green Belt examen af? Lees dan op deze pagina wat je kan verwachten. Ook lees je hoe je je optimaal kunt voorbereiden. We delen ook een oefenexamen zodat jij kunt testen of je de stof al goed genoeg beheerst.

Het officiƫle CLSSC examen bestaat uit 5 open vragen. Je hebt 90 minuten de tijd om het examen te maken. Om te slagen, moet je 4 vragen met 65% correct beantwoorden en 1 vraag met 50% correct beantwoorden. Op deze manier wordt getoetst dat je alle stof voldoende begrijpt.

Je mag de volgende spullen meenemen naar het examen:

Lean Green Belt examen

Voorbereiden op het Lean Green Belt examen

Zorg eerst dat je alle stof hebt gelezen. Daarna raden wij aan om een kladpapier te maken op een A4 waar je alle belangrijke definities opschrijft. Je mag namelijk een kladblaadje meenemen naar het examen. Als je dan een paar belangrijke definities al gereed hebt, dan scheelt dit belangrijke tijd. Je hebt slechts 90 minuten de tijd om het examen te maken, met een goed kladblaadje ben jij in staat om deze 90 minuten optimaal te benutten.

Als je goed bent voorbereid, maak dan een oefenexamen. Volg je de Lean Green Belt training van 5ST3PS? Dan ontvang je een oefenexamen na de laatste training. Als je een oefenexamen gaat maken, zorg er dan voor dat je het op dezelfde manier maakt als een echt examen. Zorg er voor dat je 90 minuten niet gestoord wordt, gebruik alleen het boek en kladpapier en maak 5 open vragen. Op deze manier wen je aan het maken van een examen. Dit is met name nuttig voor mensen die al lange tijd geen examen hebben gevolgd.

Nadat je een oefenexamen hebt gemaakt, heb je inzicht in welke stof je wel en (nog) niet beheerst. Lees de stof die je nog niet beheerst nogmaals. Begrijp je het nu? Je kan desgewenst nog even (video-)bellen met jouw trainer om het een en ander te bespreken. Onze trainers helpen je graag verder.

Samengevat:

  • Lees alle stof;
  • Maak een kladpapier met de belangrijkste definities;
  • Maak een oefenexamen;
  • Welke stof beheers je nog niet goed genoeg? Lees deze stof nog een keer en kijk of je het begrijpt.
  • Bel desgewenst met jouw trainer;
  • Herhaal de stof nog een keer met hulp van jouw kladpapier.

Oefenvragen

Als je een training van 5ST3PS volgt, dan ontvang je na de laatste training een oefenexamen. Maar als extraatje delen we hier ook nog een aantal oefenvragen met je. Ga via onderstaande links naar de oefenexamens. Merk je dat je een onderdeel nog niet goed genoeg snapt? Lees de stof nog eens of vraag aan jouw trainer hoe het zit.

Ga naar het oefenexamen

Verder lezen

Misschien zijn onderstaande links interessant voor jou:

Meer informatie over de Lean Green Belt training

Een overzicht van de Lean methode

Wat is het Lean certificaat waard?