Lean Green Belt boek

Als je een Lean Green Belt cursus bij ons volgt, ontvang je het boek “Lean Six Sigma voor het hoger onderwijs” gratis. Dit boek wordt gebruikt op het HBO, is volledig Nederlandstalig en didactisch onderlegd. Je maakt op een laagdrempelige manier kennis met de stof. Er is ruim koppeling met de praktijk en het boek bevat veel voorbeelden van praktische toepassingen.

Inhoud van het Lean Green Belt boek

Lean Green Belt boek

In het boek komt alle stof aan bod die je nodig hebt om een Lean Green Belt te worden. Je maakt kennis met de geschiedenis van Lean en Six Sigma en gerelateerde concepten. Ook lees je meer over verschillende handige tools en kom je veel praktische toepassingen van deze tools tegen. Je leert bijvoorbeeld hoe je een Value Stream Map maakt en toepast op een alarmcentrale.

Een grote meerwaarde van het boek is de toegankelijke manier waarop Six Sigma wordt uitgelegd. Deze methode maakt veel gebruik van statistiek, maar is met het boek eenvoudig te begrijpen. Dat komt doordat de koppeling met de praktijk veel duidelijk maakt voor de lezer. Als je je wilt voorbereiden op het examen, dan is dit boek een echte aanrader!

Over de auteur – Willem SalentijnWillem Salentijn

Willem Salentijn is een Master Black Belt en als zodanig bevoegd om Green Belts en Black Belts op te leiden. Hij heeft ook de nodige ervaring met het ontwikkelen van onderwijs. Zo heeft hij de Minor Lean Six Sigma ontwikkeld voor The Hague University of applied sciences. Voordat Willem Salentijn het boek heeft geschreven, had hij al meer dan 20 jaar praktijkervaring met Lean. Deze ervaring maakt het boek niet alleen uniek, maar ook toegankelijk. Salentijn weet in dit boek tot de kern te komen en de verschillende concepten op een logische manier aan te vliegen. Zoals hij zelf schrijft in het boek:

“Door veel toe te passen en me verder te verdiepen, vielen de stukjes uiteindelijk in elkaar en werd ook duidelijk dat Lean en Six Sigma helemaal niet draaien om alle mogelijke tools, maar juist om de eenvoud en de kern waarom we doen wat we doen.

Een marktkoopman zal geen Green Belt of Black Belt zijn en als je aan hem vraagt in hoeverre hij Lean en Six Sigma toepast, zal hij daar waarschijnlijk het antwoord op schuldig blijven. Vraag je hem wat hij elke dag doet, dan zal hij vertellen over zijn klanten, wie die klanten zijn, wat ze willen, hoe hij er voor zorgt dat hij ze bedient, wat zijn klanten verwachten, en dat alles wat hij doet gericht is op de klant en het voorzien in een behoefte van die klant. Zonder allerlei onnodige poespas en toestanden. Precies dit is de kern van Lean en Six Sigma.

Veel organisaties zijn doordat ze groeien of juist weer krimpen die essentie een beetje kwijtgeraakt en ook veel boeken over Lean en Six Sigma gaan over de tools en de methode in plaats van de essentie. Vanuit die behoefte […] is dit boek ontstaan. Dit boek gaat terug naar de eenvoud van die marktkoopman […].”

Lean op het HBO

Het Lean Green Belt boek bestellen

Als je onze cursus volgt, dan ontvang je het boek gratis tijdens de eerste training. Wil je het boek lezen zonder de training te volgen? Dat kan! Het boek is te bestellen bij de volgende verkopers: