Heb ik een Green Belt of een Black Belt nodig?

Het verschil tussen de Green Belt en de Black Belt is misschien niet direct duidelijk als je aan het oriënteren bent. Geen zorgen, in dit artikel leggen we uit wat het verschil is. Ook lees je welke opleiding het beste bij jou past.

Green Belt

De Green Belt is voor iedereen die op afdelingsniveau processen wilt verbeteren. Je houd je bezig met eenvoudige problemen en processen. Heb je toch te maken met een probleem dat ingrijpt op meerdere processen? Dan los je dat op door de processen één voor één te verbeteren. Een Lean Green Belt is veel op de werkvloer en voor medewerkers het eerste aanspreekpunt.

Meer informatie over werken als Lean Green Belt

Lean Green Belt

Black Belt

Een Black Belt opereert meer op strategisch niveau; over afdelingen heen dus. Je ziet hoe verschillende processen op elkaar ingrijpen. Ook ben je in staat om complexe problemen op te lossen. Een Black Belt is vaak onderdeel van het management of werkt samen met het management. Je houdt de voortgang van Lean projecten in de gaten en je begeleidt de Green Belts. Ook denk je na over mogelijke verbeteringen van producten en diensten die jouw organisatie leveren.

Meer informatie

Wil je meer weten? Dan kan je ook contact opnemen met onze leeradviseur via 010-8468990 of leeradviseur@5st3ps.nl. Of vraag een brochure aan.

Wellicht is dit een interessant artikel voor je: Lean Six Sigma Belt niveau doorstroming.

Lees meer over onze opleidingen: