Lean Green Belt certificering

Lean Green Belt certificering

Bij 5ST3PS kan je een internationaal erkend Lean Green Belt certificaat halen dat niet verloopt. Uiteraard moet je wel slagen voor het examen om het certificaat te behalen. Het examen wordt nagekeken door het International Lean Six Sigma Institute (ILSSI). We zijn het partnerschap met ILSSI aangegaan om te garanderen dat jouw examen wordt nagekeken door een onafhankelijke derde partij. Zo ben je verzekerd van een waardevol certificaat.

Accreditaties

We zijn volledig geaccrediteerd voor Lean en Six Sigma. De certificering voor de Lean Green Belt is afkomstig van Lean Competency System (LCS). Deze accreditatie garandeert dat onze Lean opleidingen aan de gouden standaard voldoen. Uiteraard zijn we ook volledig geaccrediteerd voor Six Sigma en wel door The Council for Six Sigma Certification (CSSC). Daardoor weet je zeker dat ook onze Six Sigma opleidingen van hoge kwaliteit zijn.

Het examen

Het examen bestaat uit 5 open vragen. Tijdens het examen wordt de ASQ body of knowledge getest. Daarom besteden we tijdens onze trainingen veel aandacht aan de ASQ body of knowledge. Alle informatie die je voor het examen nodig hebt, komt aan bod tijdens de trainingen. Ook krijg je van ons een oefenexamen zodat je optimaal voorbereid bent op het officiƫle examen.

Eens per maand is er de mogelijkheid om examen te doen. Als je een opleiding bij ons volgt, ontvang je tijdig een link waarmee je je kunt inschrijven voor het officiƫle examen.

Hoe lang is de Lean Green Belt certificering geldig?

Een certificaat van 5ST3PS wordt internationaal erkend en verloopt niet. Er bestaan verschillende soorten examens in de Lean en Six Sigma wereld. 5ST3PS heeft gekozen voor het CLSSC examen dat als voordeel heeft dat het certificaat niet verloopt. Als je eenmaal geslaagd bent, blijf je dus voor altijd een Lean professional! Begin dus snel met een Lean Green Belt opleiding en behaal ook een certificaat!

Praktijkcertificeren

Als je het Lean examen hebt gehaald, dan kan je aantonen dat je de stof beheerst. Dit noemen we theorie certificeren. Met praktijkcertificeren kan je aan werkgevers laten zien dat je een Lean project succesvol hebt afgerond. Je hebt dan een bewijs dat je de stof niet alleen in theorie beheerst, maar ook in de praktijk.

Voor actuele informatie over praktijkcertificeren bij 5ST3PS, ga je naar deze pagina.