Lean Green Belt training

Lean Green Belt training

Met onze training word je al in 3 dagen een Lean Green Belt! We gaan actief aan de slag met de beroepspraktijk. De belangrijkste voordelen van een training bij 5ST3PS:

Lean Green Belt

  • Iedere docent heeft meer dan 20 jaar praktijkervaring;
  • De trainingen zijn kleinschalig (max. 8 deelnemers) en interactief;
  • Als je slaagt, ontvang je een internationaal erkend certificaat;
  • Je wordt al een Lean Green Belt voor € 1500,- (ex. BTW).

Schrijf je nu in of lees verder voor meer informatie.

Wat leer ik tijdens de Lean Green Belt training?

Tijdens de training leer je om verspillingen te herkennen en te elimineren. Je gaat aan de slag om in kaart te brengen wat waarde is voor jouw organisatie. Daarna kijken we hoe je die waarde produceert en waar verspillingen zitten. Je maakt kennis met handige tools om problemen boven water te halen en vervolgens aan te pakken. Het resultaat van werken met Lean is bewezen: een Lean organisatie maakt al snel 10 procent minder kosten dan een traditionele organisatie.

Als Lean Green Belt ben je de projectleider die veranderingen en verbeteringen aanjaagt. In die hoedanigheid zal je ook weerstand tegenkomen. Tijdens de cursus besteden we uitgebreid aandacht aan het overwinnen van deze weerstand en het vermijden van valkuilen. Je leert verschillende technieken om Lean te introduceren en implementeren bij jouw organisatie. Ook spelen we simulaties zodat jij zelf ervaart hoe het is om met hulp van Lean te verbeteren.

Na de Lean Green Belt training ben je in staat om zelfstandig projecten te starten en succesvol af te ronden volgens de Lean methode. Als Green Belt ben je de schakel tussen de werkvloer en het management. Je geeft verbeteringen handen en voeten en bent het eerste aanspreekpunt. Je monitort de voortgang en grijpt in wanneer nodig.

Lean Green Belt simulatie

Op de foto zijn de deelnemers bezig met een simulatie. Ze zijn aan het bedenken hoe ze het proces kunnen verbeteren.

Praktische informatie

De opleiding bestaat uit 3 cursusdagen. Je volgt één training per week zodat je na 3 weken bent opgeleid tot Lean Green Belt. Na de cursus maak je het officiële examen dat uit 5 open vragen bestaat. Als je slaagt, ontvang je een internationaal erkend certificaat dat niet verloopt. Mocht je niet slagen, dan kan je een maand later het herexamen maken.

De opleiding kost € 1500,- (ex. BTW) en is inclusief 3 cursusdagen, catering, een Nederlandstalig boek over Lean Six Sigma. Het examen zit inbegrepen in de prijs, evenals één keer herexamen.

Op welke tijden wordt de training verzorgd?

Onze cursussen worden doorgaans verzorgd van 13:00 tot 21:00 uur in Utrecht en Rotterdam (vlakbij centraal station). We hebben deze tijden gekozen zodat de cursus goed te combineren is met werk. Bijkomend voordeel is dat je files vermijdt. Het is ook mogelijk om de trainingen online te volgen. Via de webcam heb je live contact met de docent en de andere deelnemers.

Op vrijdagen beginnen de trainingen om 10:00 uur en zijn we om 17:00 uur klaar.

Wanneer begint de volgende Lean Green Belt training?

Kijk voor de eerstvolgende startdatum in de trainingskalender. Wil je direct beginnen? Kijk dan eens naar de e-learning.

Lean Green Belt cursus

Zit je nog met vragen?

Onze leeradviseur staat klaar om jouw vragen te beantwoorden. Stuur een mail naar leeradviseur@5st3ps.nl, bel met 010-8468990 of stuur een berichtje via de chat. We kijken graag samen naar wat jij nodig hebt en hoe we jou het beste kunnen helpen.

Wil je liever op eigen houtje vergelijken? Misschien helpt onze brochure bij het maken van de juiste keuze.

Lees reviews over deze training op vergelijkingswebsite Springest.

Lean Green Belt opleiding