Lean Six Sigma Green Belt training

Lean Six Sigma Green Belt training

Wil je verder de materie in duiken? Tijdens onze Lean Six Sigma Green Belt training leer je niet alleen over Lean, maar ook over Six Sigma. De opleiding bestaat uit 5 cursusdagen en een examen. De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Je ontvangt een internationaal erkend certificaat als je slaagt voor het examen;
  • Docenten hebben meer dan 20 jaar praktijkervaring en herkennen dus snel waar jij mee worstelt;
  • Kleinschalige trainingen (maximaal 8 deelnemers) zodat er veel ruimte is voor interactie en persoonlijke aandacht;
  • Voor € 2350,- (ex. BTW) volg je de opleiding en word je een Lean Six Sigma Green Belt.

Schrijf je nu in of lees verder voor meer informatie.

Wat is Six Sigma?

Six Sigma is een verbetermethode, net als Lean. Nadat een proces verbeterd is met hulp van Lean, kan de voortgang gemonitord worden met Six Sigma. We maken dan gebruik van statistiek om variatie in het proces in kaart te brengen. Als er uitschieters zijn, dan gaan we die verklaren en de grondoorzaken wegnemen. Six Sigma is een uitstekende aanvulling op Lean en kan worden gezien als een verdiepingsslag.

Het resultaat van Six Sigma is een proces zonder uitschieters. Dat betekent dat je constant en foutloos kunt produceren. Dit gaat zo ver dat je slechts 3,4 fouten maakt per 1 miljoen producten. Foutloos produceren brengt veel besparing met zich mee: geen verspilling van productiefouten die weggegooid moeten worden, geen ontevreden klanten die een productiefout hebben ontvangen en geen herstelacties om productiefouten te repareren. Maar het belangrijkste is dat de klant kan vertrouwen op de kwaliteit van jouw product.

Lean vs six sigma

Deze afbeelding maakt eenvoudig duidelijk hoe Lean en Six Sigma elkaar aanvullen.

Inhoud van de Lean Six Sigma Green Belt training

De Lean Six Sigma Green Belt training bestaat uit 5 cursusdagen. In de eerste 3 dagen maak je kennis met Lean en het toepassen van Lean. Daarna gaan we 2 dagen aan de slag met Six Sigma en statistiek. Heb je geen wiskundeknobbel? Maak je geen zorgen; door de praktische toepassing is Six Sigma voor iedereen toegankelijk. Er volgt geen examen waar je alle statistiek inclusief achtergrond uit jouw hoofd moet kennen; je hoeft alleen te weten hoe je het toepast in de praktijk. Door hier de nadruk op te leggen, wordt statistiek leuk en behapbaar voor iedereen.

Na de opleiding ben je in staat om zelfstandig projecten op te pakken en te verbeteren met Lean en Six Sigma. We gaan veel in op de praktijk zodat je leert welke weerstand je kan tegenkomen op de werkvloer. Uiteraard leren we je ook technieken om deze weerstand te overwinnen. We laten zien dat verbeteren niet alleen nuttig, maar vooral heel leuk is.

Praktische informatie

De Lean Six Sigma Green Belt opleiding bestaat uit 5 cursusdagen en een examen. Het examen bestaat uit 5 open vragen over Lean en Six Sigma. Indien je slaagt voor het examen dan krijg je een internationaal erkend certificaat. Tijdens de cursusdagen is er catering aanwezig. Bij de eerste training ontvang je gratis een Nederlandstalig boek met de stof en achtergrond. De opleiding kost € 23

50,- (ex. BTW); de verzorgde cursusdagen, het examen, het boek, de catering en het certificaat zitten allemaal bij de prijs inbegrepen.

De eerstvolgende startdata zijn te vinden in onze trainingskalender.

Schrijf je in via deze link!

Stel je vraag!

We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Onze leeradviseur is bereikbaar via leeradviseur@5st3ps.nl en 010-8468990. Je kan ook een brochure aanvragen en op je eigen gemak vergelijken.